Mond(e)ay & АО, Хемингуей и стихове


Mond(e)ay е най-новото ми хрумване. От тази безкофеинова сутрин май. Та, от френското le monde, което означава „свят“ и от едно ау, което го допълва до любимия всички нам понеделник, възникна и кътчето в този блог, където мога да ви затрупвам с наистина непотребна информация. Поне ще можете да блеснете пред компанията на някоя изискана вечеря, когато климатът и политиката вече са се изчерпали откъм разговор.

Безспорно за заклетите фенове на тениса като мен (преди 3 години по това време се запалих по спорта, докато случайно превключих на мача между Хуан Мартин дел Потро и Гаел Монфилс) най-великото събитие днес е стартът на Откритото първенство на Австралия. Освен че Надал е победил (така ми казаха, аз никога не бих го гледала) и Ана Иванович е отпаднала (от това ме заболя), другото, което остава е да си представяме спокойните австралийски вечери, когато при нас е 10 сутринта и мръзнем, а коалите няколко океана отвъд се припичат.

Един ден бях писала, че някой път съм съдила за книги, без дори да съм ги започнала. Е, днес бе време и за писатели да започна да имам неосновани предразсъдъци. Какво да ви кажа, заражда се някакъв сантимент към личността на Хемингуей. Преди моменти само се натъкнах на един негов цитат: „Човек не съществува, докато не се напие“. Ърнест явно е мразил доста неща – например името си, взето от дядо му, и майка си, която (не я е срам!) карала сина си да свири на чело. Участвал е в три войни, като след всяка от тях се е появявала нова книги или пък съпруга. Общо спътнички в живота – 4. И към края, като истински бохем, отишъл на сафари и катастрофирал със самолет два пъти. Май два бяха, да.

И последно, но не и по важност. Едни стихчета, които са малко такива и  малко онакива. Ще разберете скоро.

Приятна понеделнична вечер и дано сте имали хубав Mond(e)day!

bb

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s