Изживей „Нирвана“


Има едни моменти, в които планинското ни градче, Смолян, става много красиво. Като остане една седмица преди наближаваща постановка в театъра и на различни кътчета – обичайни и необичайни, се появяват афиши. А афишите на „Нирвана“ са просто очарователни. Ами отвъд?

„Нирвана“ е една от най-новите постановки на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“. Премиерата се състоя на 23 март и на втори април и с ръка на сърцето мога да кажа: Не е сбъркал този, който е присъствал и на двете! Сценарият е на Константин Илиев, а режисьор е директорът на театъра – Крум Филипов. Красивата сценография е дело на Виктория Филипова, която бе номинирана за „Икар“ за сценографията на друго представление на РДТ – „Лазарица“. „Икар“ пък спечели композиторът на „Нирвана“, Христо Намлиев, за работата си по три други пиеси. Видео дизайнер е Петко Танчев. И, разбира се, главните действащи лица – неповторимите Сребрина Георгиева и Делян Илиев. Та като за начало – „Нирвана“ е творение на признати професионалисти!

Ако проверите значението на екзотичната дума, то ще знаете, че „нирвана“ е освобождение от всички страдания. Именно това бихте преживели в Зала 2 или някоя друга Камерна зала из страната. Мъжът и Жената. Пейо Яворов и Лора Каравелова. Не! Яворова. Последната им нощ заедно. Напрежение и мистерия, които приковават от началото до края. Яворов като дете, като влюбен и като съпруг. И Лора – непреодолимо страстната. Ще се почувствате като някой натрапник, застанал на прага на дома им, надничайки скришно, ала няма да си тръгнете. Защото ще чувствате с тях, докато не настъпи нирвана. Докато половинките не образуват цяло.

А кой знае, вероятно великолепната актьорска игра, завладяващата музика и запомнящи се реплики ще ви преследват дълго след като излезете. И когато Смолян отново бъде пременен с плакати, пак ще се втурнете да изживеете „Нирвана“

Представлението можете да гледате на 14.01.2016 (четвъртък) от 19:00 часа в зала 2 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян. Отидете! Изживейте „Нирвана“!

DSC02201

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s